ДОМА - Анализи, Интервјуа, Статии - Ристoвски: Македонија е на мапата на интересирањето на НАТО

Ристoвски: Македонија е на мапата на интересирањето на НАТО

„Во принцип оваа раздвижена дипломатска активност во двата правца и од нашите политичари дипломати надвор, но и од меѓународниот фактор кон Македонија, двострано Македонија е веќе зацртана на мапата на интересот на оваа глобална сфера на влијание“, изјави Љупчо Ристовски во „Аргументи“ на ТВ Нова.

Тој додаде дека особено НАТО е предмет на интересирање за Македонија и македонската Влада, но генерално и за јавно тамнение затоа што сите анкети кажуваат дека интересот и потребата за членство во НАТО на Македонија е на високо ниво на приоритетите и на граѓаните и на Владата.

Љупчо Ристовски и Илија Џугуманов гостуваа во „Аргументи“ со Љубиша Николовски на тема „НАТО – Блиску а сепак далеку“

http://tvnova.mk/vesti/makedonija/ristevski-makedonija-e-na-mapata-na-interesiranjeto-na-nato/ 

Провери!

Институтот Интегра – членка на SALLUX

На 13 јуни 2019 година, на осмото Генерално собрание на членките на SALLUX што се ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *