ДОМА - Анализи, Интервјуа, Статии

Анализи, Интервјуа, Статии

Интервјуа, мислења и колумни на Др.Љупчо Ристовски

Институтот Интегра – членка на SALLUX

На 13 јуни 2019 година, на осмото Генерално собрание на членките на SALLUX што се одржа во Будимпешта како полноправен член беше примен и ИНТЕГРА – Институтот за вредносна и доблесна политика од Македонија. Традиционалниот годишниот настан на Salt & Light ( https://sallux.eu/news/salt-light-event-familiy-as-the-cornerstone-for-country-and-society.html ), овој пат се одржа во унгарскиот ...

Повеќе ›

Јасни пораки и насоки од ЕУ, само концептот “полна демократија“ останува перспективен

Д-р Љупчо Ристовски: Јасни пораки и насоки од ЕУ, само концептот “полна демократија“ останува перспективен Објавено во: Македонија 20 Април, 2018 Најновиот извештај на Европската комисија за напредокот на Република Македонија во процесот на приближување кон членство на Европската унија, е всушност работен документ во кој се нотирани констатации, забелешки и сугестии ...

Повеќе ›

Ристoвски: Македонија е на мапата на интересирањето на НАТО

„Во принцип оваа раздвижена дипломатска активност во двата правца и од нашите политичари дипломати надвор, но и од меѓународниот фактор кон Македонија, двострано Македонија е веќе зацртана на мапата на интересот на оваа глобална сфера на влијание“, изјави Љупчо Ристовски во „Аргументи“ на ТВ Нова. Тој додаде дека особено НАТО ...

Повеќе ›