ДОМА - Анализи, Интервјуа, Статии (page 2)

Анализи, Интервјуа, Статии

Интервјуа, мислења и колумни на Др.Љупчо Ристовски

Економските придобивки од Трст нема да ги потиснат отворените спорови

Економските придобивки од Трст нема да ги потиснат отворените спорови јули 13, 2017 Марија Тумановска Сподели Печати Самитот во Трст е добар исчекор за економско поврзување на Западен Балкан, велат некои домашни аналитичари. Сепак, дел од нив се сомневаат дека тоа ќе значи и крај на политичките пречки меѓу земјите ...

Повеќе ›

Љупчо Ристовски: Ургентна е потребата од сериозен пристап кон Извештајот и препораките на Прибе – Faktor.mk

Љупчо Ристовски: Ургентна е потребата од сериозен пристап кон Извештајот и препораките на Прибе Објавено во: Македонија 05 Јуни, 2017 Предизвиците пред новиот премиер и новиот состав на владата се огромни. Од една страна притисокот врз нив ќе биде поради се́ уште ниското ниво на доверба во меѓусебните односи внатре ...

Повеќе ›

ПРЕС 24 Љупчо Ристовски: Потребен е разум, ѕидот нема да попушти под тврдоглавоста на политичарите

Љупчо Ристовски: Потребен е разум, ѕидот нема да попушти под тврдоглавоста на политичарите  Секој неразумен потег во овојаа политичка ситуација може да ја однесеа Македонија во безбедносна криза и од тие причини Професорот Љупчо Ристовски, Претседател на институтот за доблесна и вредносна политика Интегра, вели дека идејата да се формира ...

Повеќе ›

Стандард.мк Ристовски: Иванов нема да се поколеба и да му го даде мандатот на Заев

Ристовски: Иванов нема да се поколеба и да му го даде мандатот на Заев 5 МАРТ, 2017 ИНТЕРВЈУ Во периодот после изборите ВМРО-ДПМНЕ тврдо газејќи по ивицата на претпоставената загрозеност на државата и нацијата, засега успева да го пренасочи јавниот дискурс на етничката и национална оска, вели во интервју за ...

Повеќе ›

ТВ Телма вести изјава 11ти Фебруари 2017

Од вестите во 18:30 часот: 11ти Фебруари, сабота, ТВ Телма вести изјава 18:30 часот Posted by Д-р Љупчо Ристовски – Интегра Институт за доблесна и вредносна политика on Monday, February 13, 2017 Од вестите во 15:30 часот: ТВ Телма вести изјава 11ти Фебруари, сабота, во 15:30 часот Posted by Д-р ...

Повеќе ›