ДОМА - Анализи, Интервјуа, Статии

Анализи, Интервјуа, Статии

Интервјуа, мислења и колумни на Др.Љупчо Ристовски

Јасни пораки и насоки од ЕУ, само концептот “полна демократија“ останува перспективен

Д-р Љупчо Ристовски: Јасни пораки и насоки од ЕУ, само концептот “полна демократија“ останува перспективен Објавено во: Македонија 20 Април, 2018 Најновиот извештај на Европската комисија за напредокот на Република Македонија во процесот на приближување кон членство на Европската унија, е всушност работен документ во кој се нотирани констатации, забелешки и сугестии ...

Повеќе ›

Ристoвски: Македонија е на мапата на интересирањето на НАТО

„Во принцип оваа раздвижена дипломатска активност во двата правца и од нашите политичари дипломати надвор, но и од меѓународниот фактор кон Македонија, двострано Македонија е веќе зацртана на мапата на интересот на оваа глобална сфера на влијание“, изјави Љупчо Ристовски во „Аргументи“ на ТВ Нова. Тој додаде дека особено НАТО ...

Повеќе ›

Економските придобивки од Трст нема да ги потиснат отворените спорови

Економските придобивки од Трст нема да ги потиснат отворените спорови јули 13, 2017 Марија Тумановска Сподели Печати Самитот во Трст е добар исчекор за економско поврзување на Западен Балкан, велат некои домашни аналитичари. Сепак, дел од нив се сомневаат дека тоа ќе значи и крај на политичките пречки меѓу земјите ...

Повеќе ›